Czas przygotowania: 15 minut

Czas chłodzenia: 2 godziny

Ilość: 6 serniczków

 

 

Składniki

 

300g twarogu sernikowego (u mnie President w temperaturze pokojowej)

1 op. galaretki gruszkowej (75g)

250ml wody

100g obranego jabłka

30g blanszowanych migdałów/płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy wodę. Rozpuszczamy galaretkę we wrzątku, a po ostudzeniu łączymy ją z serem.

2. Odstawiamy całość do lekkiego stężenia, a w międzyczasie kroimy jabłko w kostkę i rozkładamy je do 6 kubeczków.

3. Układamy na nim łyżkę serka gruszkowego, posypujemy łyżeczką pokruszonych migdałów i kładziemy kolejną łyżkę serka.

4. Dekorujemy wierzch serniczków pozostałymi migdałami i wstawiamy je do lodówki na min. 2h.

16/05/2021

Jabłkowo-gruszkowy serniczek na zimno z migdałami

W sklepach pojawia się coraz więcej owoców kojarzonych z latem - truskawek, borówek, czy też malin.
Mi (chyba na przekór) przyszedł do głowy pomysł na letni deser, do którego przygotowania użyłam typowo jesiennych owoców. Poznajcie
jabłkowo-gruszkowy serniczek na zimno z migdałami - mega smaczny, 
a przy okazji banalnie prosty w przygotowaniu i z rewelacyjnym makro :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro