Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 10 + 20 minut

Ilość: 2 porcje x 4 trójkąty

 

 

Składniki

 

300g zmielonego schabu

1/4 cebuli

1 łyżeczka oliwy

100g passaty pomidorowej

40g kukurydzy z puszki

40g mozzarelli

100g mąki gryczanej

2 jajka

200ml wody gazowanej

2 łyżeczki granulowanego czosnku

sól i pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.

2. Miksujemy mąkę, jajko, wodę i granulowany czosnek. Smażymy 4 naleśniki, które przecinamy na połówki.

3. Składamy je w trójkąty* i odkładamy na bok.

4. W międzyczasie przygotowujemy farsz.

5. Na patelni z oliwą podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, a następnie dodajemy do niej doprawione solą i pieprzem mięso.

6. Po ok. 5 min. dodajemy passatę i dusimy całość przez kolejne 10 min. do odparowania sosu.

7. Łączymy mięso z kukurydzą i startym na tarce serem.

8. Nakładamy farsz do naleśnikowych trójkątów i podsmażamy je na suchej patelni z obu stron.

 

*Aby łatwiej je zlepić, można użyć wody wymieszanej odrobiną mąki.

Jeśli macie dłuższą chwilę na przygotowanie obiadu i jesteście fanami naleśników,
to
gryczane trójkąty z farszem na pewno przypadną Wam do gustu!
To pyszna obiadowa propozycja, która posmakuje na pewno każdemu. W końcu chrupiący naleśnik wypełniony aromatycznym farszem i ciągnącym się serem to zestaw, ktróemu nikt się nie oprze :)

 

17/03/2021

Gryczane trójkąty z farszem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro