Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 10 + 20 minut
Ilość: 2 porcje x 4 trójkąty
Składniki
300g zmielonego schabu
1/4 cebuli
1 łyżeczka oliwy
100g passaty pomidorowej
40g kukurydzy z puszki
40g mozzarelli
100g mąki gryczanej
2 jajka
200ml wody gazowanej
2 łyżeczki granulowanego czosnku
sól i pieprz
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię do naleśników.
2. Miksujemy mąkę, jajko, wodę i granulowany czosnek. Smażymy 4 naleśniki, które przecinamy na połówki.
3. Składamy je w trójkąty* i odkładamy na bok.
4. W międzyczasie przygotowujemy farsz.
5. Na patelni z oliwą podsmażamy drobno pokrojoną cebulę, a następnie dodajemy do niej doprawione solą i pieprzem mięso.
6. Po ok. 5 min. dodajemy passatę i dusimy całość przez kolejne 10 min. do odparowania sosu.
7. Łączymy mięso z kukurydzą i startym na tarce serem.
8. Nakładamy farsz do naleśnikowych trójkątów i podsmażamy je na suchej patelni z obu stron.
*Aby łatwiej je zlepić, można użyć wody wymieszanej odrobiną mąki.
Jeśli macie dłuższą chwilę na przygotowanie obiadu i jesteście fanami naleśników,
to gryczane trójkąty z farszem na pewno przypadną Wam do gustu!
To pyszna obiadowa propozycja, która posmakuje na pewno każdemu. W końcu chrupiący naleśnik wypełniony aromatycznym farszem i ciągnącym się serem to zestaw, ktróemu nikt się nie oprze :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro