Czas przygotowania: 2 minuty

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 4 duże placuszki

 

 

Składniki

 

20g mąki gryczanej

100g wysokobiałkowego serka wiejskiego (z Piątnicy)

10g odżywki białkowej (u mnie podwójna czekolada od Gold Standard)

1 jajko

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

Jeśli chodzi o jedzenie, to szybko się nudzę, więc właściwie codziennie jem co innego. Jedynym produktem,
który pojawia się w moim menu codziennie, jest serek wiejski, bo po prostu go uwielbiam :P
Ostatnio postanowiłam zjeść go w nieco innej formie, dlatego przygotowałam

gryczane placuszki z serkiem wiejskim.
Wyszło pysznie, pożywnie i wysokobiałkowo :)

11/11/2020

Gryczane placuszki z serkiem wiejskim

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro