Czas przygotowania: 2 minuty
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 4 duże placuszki
Składniki
20g mąki gryczanej
100g wysokobiałkowego serka wiejskiego (z Piątnicy)
10g odżywki białkowej (u mnie podwójna czekolada od Gold Standard)
1 jajko
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Mieszamy wszystkie składniki łyżką do uzyskania dość gęstej masy.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 placuszka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placuszki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
Jeśli chodzi o jedzenie, to szybko się nudzę, więc właściwie codziennie jem co innego. Jedynym produktem,
który pojawia się w moim menu codziennie, jest serek wiejski, bo po prostu go uwielbiam :P
Ostatnio postanowiłam zjeść go w nieco innej formie, dlatego przygotowałam
gryczane placuszki z serkiem wiejskim. Wyszło pysznie, pożywnie i wysokobiałkowo :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro