Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 3 suflety

 

 

Składniki

 

100g chudego twarogu

100g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

2 jajka

szczypta cynamonu (opcjonalnie)

1 mniejsza gruszka (ok. 120g)

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).

2. Gruszkę obieramy i usuwamy z niej gniazda nasienne.

3. Blendujemy z pozostałymi składnikami na dość rzadką masę.

4. Przelewamy masę do kokilek i wstawiamy do piekarnika na 25 min.

 

*Po wyjęciu z piekarnika suflety dość szybko opadną, ale tak ma być:)

Bardzo lubię suflety owocowe.
Nie muszę się przy nich napracować, są pyszne, a do tego mają mnóstwo białka.

Czy można sobie wyobrazić lepszy deser?

Ja nie, dlatego gruszkowe suflety twarogowe na pewno będą się u mnie pojawiały częściej :)

27/03/2020

Gruszkowe suflety twarogowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro