Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 3 suflety
Składniki
100g chudego twarogu
100g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
2 jajka
szczypta cynamonu (opcjonalnie)
1 mniejsza gruszka (ok. 120g)
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C (grzanie góra-dół).
2. Gruszkę obieramy i usuwamy z niej gniazda nasienne.
3. Blendujemy z pozostałymi składnikami na dość rzadką masę.
4. Przelewamy masę do kokilek i wstawiamy do piekarnika na 25 min.
*Po wyjęciu z piekarnika suflety dość szybko opadną, ale tak ma być:)
Bardzo lubię suflety owocowe.
Nie muszę się przy nich napracować, są pyszne, a do tego mają mnóstwo białka.
Czy można sobie wyobrazić lepszy deser?
Ja nie, dlatego gruszkowe suflety twarogowe na pewno będą się u mnie pojawiały częściej :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro