Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 10 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

1 łyżeczka rozmarynu

1 łyżeczka tymianku

1 łyżeczka bazylii

150g kaszy bulgur

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy go na bok.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię grillową.

3. Kroimy piersi na mniejsze kawałki. Doprawiamy ziołami.

4. Smażymy mięso na średnim ogniu po 5 min. na każdej ze stron.

5. Podajemy mięso z bulgurem.

13/03/2020

Grillowana pierś z kurczaka

Dzisiaj podrzucam Wam pomysł na super szybki i super smaczny obiad - grillowaną pierś z kurczaka.
Jej przygotowanie zajmie Wam tylko 20 min., a efekt jest naprawdę smaczny.

A wszystko to bez zbędnego tłuszczu, za to z dużą ilością białka.

W sam raz, gdy nie macie czasu na żadne wymyślne frykasy :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro