Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
1 łyżeczka rozmarynu
1 łyżeczka tymianku
1 łyżeczka bazylii
150g kaszy bulgur
Wykonanie
1. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy go na bok.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię grillową.
3. Kroimy piersi na mniejsze kawałki. Doprawiamy ziołami.
4. Smażymy mięso na średnim ogniu po 5 min. na każdej ze stron.
5. Podajemy mięso z bulgurem.
Dzisiaj podrzucam Wam pomysł na super szybki i super smaczny obiad - grillowaną pierś z kurczaka.
Jej przygotowanie zajmie Wam tylko 20 min., a efekt jest naprawdę smaczny.
A wszystko to bez zbędnego tłuszczu, za to z dużą ilością białka.
W sam raz, gdy nie macie czasu na żadne wymyślne frykasy :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro