Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 3 serniczki
Składniki
200g ricotty
100g jogurtu wysokobiałkowego
1 jajko
50g truskawek
1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)
20g erytrolu
5g wiórków kokosowych
garść malin
Wykonanie
1. Wkładamy do rondelka ricottę, jogurt, jajko, erytrol i proszek budyniowy. Gotujemy całość przez ok. 10 min. ciągle mieszając.*
2. Na dnie kubeczków układamy plastry truskawek i przykrywamy je masą serową.
3. Dekorujemy całość malinami i wiórkami kokosowym.
*Naprawdę ciągle, bo inaczej masa się Wam przypali :(
Odkąd odkryłam, że sernik można przygotować bez użycia piekarnika, co jakiś czas testuję jego kolejne wariacje smakowe. Tym razem postawiłam na inny rodzaj sera i tak powstał gotowany serniczek z ricotty z owocami. Muszę przyznać, że jak dotąd, jest to najlepsza wersja tego deseru, jakiej próbowałam - serniczek wyszedł
wyjątkowo kremowy, a w połączeniu ze świeżymi owocami smakował rewelacyjnie!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro