Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 2 serniczki

 

 

Składniki

 

250g chudego twarogu

100g skyru

1 jajko

1/2 op. budyniu malinowego bez cukru (20g)

20g erytrolu

40g malin

5g orzechów pekan

 

 

Wykonanie

 

1. Blendujemy na gładką masę twaróg, skyr, jajko, erytrol i proszek budyniowy.

2. Przekładamy masę do rondelka i gotujemy przez 10 min. ciągle mieszając.*

3. Przekładamy masę do 2 naczyń. Studzimy i podajemy z malinami i orzechami.

 

*Naprawdę ciągle, bo inaczej masa od razu się Wam przypali :(

Jako fanka serników przygotowałam już niezliczoną ilość różnych sernikowych wariantów smakowych, ale nie wpadłam na to, że zamiast upiec, można go ugotować. Gdy tylko w moje ręce wpadł taki przepis, przerobiłam
go po swojemu i tak powstał
gotowany serniczek malinowy. Jest kremowy i lekki, a do tego na jego przygotowanie potrzebowałam tylko 15 minut! Tak szybki patent na słodkości to dla mnie prawdziwy skarb :)

06/11/2020

Gotowany serniczek malinowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro