Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 2 serniczki
Składniki
250g chudego twarogu
100g skyru
1 jajko
1/2 op. budyniu malinowego bez cukru (20g)
20g erytrolu
40g malin
5g orzechów pekan
Wykonanie
1. Blendujemy na gładką masę twaróg, skyr, jajko, erytrol i proszek budyniowy.
2. Przekładamy masę do rondelka i gotujemy przez 10 min. ciągle mieszając.*
3. Przekładamy masę do 2 naczyń. Studzimy i podajemy z malinami i orzechami.
*Naprawdę ciągle, bo inaczej masa od razu się Wam przypali :(
Jako fanka serników przygotowałam już niezliczoną ilość różnych sernikowych wariantów smakowych, ale nie wpadłam na to, że zamiast upiec, można go ugotować. Gdy tylko w moje ręce wpadł taki przepis, przerobiłam
go po swojemu i tak powstał gotowany serniczek malinowy. Jest kremowy i lekki, a do tego na jego przygotowanie potrzebowałam tylko 15 minut! Tak szybki patent na słodkości to dla mnie prawdziwy skarb :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro