Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 3 kwadratowe gofry
Składniki
1 op. budyniu bez cukru (40g)
100g chudego twarogu
2 jajka
5g oleju kokosowego
10g erytrolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.
2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę.
3. Smażymy gofry przez ok. 5 min.
Jakiś czas temu bardzo spodobały mi się gofry z twarogiem, więc postanowiłam podrasować
ten przepis i tak powstały gofry twarogowo-budyniowe. Naprawdę można się nimi najeść (zrobiłam je na obiad), a do tego mają całkiem niezłe makro. Dzięki budyniowi pachną tak smakowicie, że Wasi domownicy na pewno się im nie oprą, więc najlepiej od razu przygotować większą porcję :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro