Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 3 kwadratowe gofry

 

 

Składniki

 

1 op. budyniu bez cukru (40g)

100g chudego twarogu

2 jajka

5g oleju kokosowego

10g erytrolu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.

2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę.

3. Smażymy gofry przez ok. 5 min.

Jakiś czas temu bardzo spodobały mi się gofry z twarogiem, więc postanowiłam podrasować
ten przepis i tak powstały
gofry twarogowo-budyniowe. Naprawdę można się nimi najeść (zrobiłam je na obiad), a do tego mają całkiem niezłe makro. Dzięki budyniowi pachną tak smakowicie, że Wasi domownicy na pewno się im nie oprą, więc najlepiej od razu przygotować większą porcję :)

10/06/2020

Gofry twarogowo-budyniowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro