Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 4 porcje x 5 małych gofrów
Składniki
50g mąki owsianej
100g chudego twarogu
2 jajka
10g oleju kokosowego
20g erytrolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.
2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodajemy wodę.
3. Smażymy gofry przez ok. 5 min.
4. Podajemy z ulubionymi dodatkami :)
Gofry są świetnym pomysłem nie tylko na deser, ale też na słodkie śniadanie.
Szczególnie polecam Wam gofry twarogowe, które poza niewątpliwie dobrym smakiem
są też bardzo pożywne i pełne białka.
Ich przygotowanie to bułka z masłem, dlatego możecie je zrobić nawet będąc w biegu!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro