Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 4 porcje x 5 małych gofrów

 

 

Składniki

 

50g mąki owsianej

100g chudego twarogu

2 jajka

10g oleju kokosowego

20g erytrolu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.

2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodajemy wodę.

3. Smażymy gofry przez ok. 5 min.

4. Podajemy z ulubionymi dodatkami :)

15/02/2020

Gofry twarogowe

Gofry są świetnym pomysłem nie tylko na deser, ale też na słodkie śniadanie.
Szczególnie polecam Wam
gofry twarogowe, które poza niewątpliwie dobrym smakiem
są też bardzo pożywne i pełne białka.

Ich przygotowanie to bułka z masłem, dlatego możecie je zrobić nawet będąc w biegu!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro