Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 8 minut

Ilość: 2 gofry

 

 

Składniki

 

40g mąki ryżowej

1 jajko

100g jogurtu wysokobiałkowego

100g chudego twarogu

40g czerwonej i żółtej papryki

1 łyżeczka oliwy (5g)

sól ziołowa

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy gofrownicę.

2. Miksujemy mąkę z jajkiem, 60g jogurtu, oliwą i szczyptą soli.

3. Wykładamy ciasto na gofrownicę formując 2 placki.

4. Smażymy gofry przez ok. 4 min. na każdej ze stron.

5. Podajemy je z twarogiem połączonym widelcem z resztą jogurtu i drobno posiekanymi paskami papryki.

28/02/2021

Gofry szpinakowe z twarożkiem paprykowym

Uwielbiam jeść kolorowe potrawy, ale sztuczne barwniki przyprawiają mnie o gęsią skórkę.

Jest jednak kilka naturalnych barwników, które są przy okazji zdrowe. Mowa o szpinaku, którego zalet chyba nikomu nie trzeba reklamować:) Poznajcie przepis na gofry szpinakowe z twarożkiem paprykowym,
czyli pomysł na posiłek pożywny, zdrowy i przyjemny dla oka!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro