Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 8 minut
Ilość: 2 gofry
Składniki
40g mąki ryżowej
1 jajko
100g jogurtu wysokobiałkowego
100g chudego twarogu
40g czerwonej i żółtej papryki
1 łyżeczka oliwy (5g)
sól ziołowa
Wykonanie
1. Rozgrzewamy gofrownicę.
2. Miksujemy mąkę z jajkiem, 60g jogurtu, oliwą i szczyptą soli.
3. Wykładamy ciasto na gofrownicę formując 2 placki.
4. Smażymy gofry przez ok. 4 min. na każdej ze stron.
5. Podajemy je z twarogiem połączonym widelcem z resztą jogurtu i drobno posiekanymi paskami papryki.
Uwielbiam jeść kolorowe potrawy, ale sztuczne barwniki przyprawiają mnie o gęsią skórkę.
Jest jednak kilka naturalnych barwników, które są przy okazji zdrowe. Mowa o szpinaku, którego zalet chyba nikomu nie trzeba reklamować:) Poznajcie przepis na gofry szpinakowe z twarożkiem paprykowym,
czyli pomysł na posiłek pożywny, zdrowy i przyjemny dla oka!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro