Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 2 porcje x 2 gofry

 

 

Składniki

 

50g mąki ryżowej

120g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 jajko

5g kakao

10g erytrolu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

5g oleju kokosowego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.

2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę. Jeśli będzie zbyt gęsta, dodajemy wodę.

3. Smażymy gofry przez ok. 5 min.

Czy macie może w swoim domu fanów wszystkiego, co czekoladowe, lub sami nimi jesteście?
Jesli tak, to witajcie w klubie!
Z myślą o nich przygotowałam gofry kakaowe.
Ich skład i przygotowanie są banalnie proste, dlatego stanowią zdrowszą (ale nadal smaczną)
alternatywę dla kupnych słodyczy.

16/02/2020

Gofry kakaowe

Aromatyczne orkiszowe placuszki jogurtowe z cynamonem to świetny pomysł na dobry początek dnia!

Przygotowanie trwa niacałe 10 minut, więc jest to świetna opcja nawet dla najbardziej zabieganych:)

Do tego, placuszki smażymy bez tłuszczu, przez co są lekkie i mają niewiele kalorii.

Można je podawać z różnymi dodatkami, więc liczbę wariantów ogranicza tylko Wasza wyobraźnia!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro