Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 2 x 5 minut

Ilość: 2 porcje x 4 goferki

 

 

Składniki

 

5og mąki jaglanej

30g puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj)

10g erytrolu

1 jajko

1 białko jajka

1 płaska łyżeczka cynamonu

szczypta kardamonu

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

5g oleju kokosowego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.

2. Łączymy łyżką wszystkie składniki

3. Smażymy 2 porcje gofrów po 4 mniejsze sztuki przez ok. 5 min.

Mam już zrobione zapasy puree z dyni, więc czas na dyniowe szaleństwo!

Dzisiaj padło na gofry dyniowo-cynamonowe.
Takie zestawienie składników ewidentnie pachnie jesienią!

W takim pysznym wydaniu jednak zupełnie mi to nie przeszkadza :)

12/10/2021

Gofry dyniowo-cynamonowe

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro