Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 2 x 5 minut
Ilość: 2 porcje x 4 goferki
Składniki
5og mąki jaglanej
30g puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj)
10g erytrolu
1 jajko
1 białko jajka
1 płaska łyżeczka cynamonu
szczypta kardamonu
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
5g oleju kokosowego
Wykonanie
1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.
2. Łączymy łyżką wszystkie składniki
3. Smażymy 2 porcje gofrów po 4 mniejsze sztuki przez ok. 5 min.
Mam już zrobione zapasy puree z dyni, więc czas na dyniowe szaleństwo!
Dzisiaj padło na gofry dyniowo-cynamonowe.
Takie zestawienie składników ewidentnie pachnie jesienią!
W takim pysznym wydaniu jednak zupełnie mi to nie przeszkadza :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro