Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 4 kwadratowe gofry
Składniki
15g mąki orkiszowej
1 op. budyniu bez cukru (40g)
100g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
40g mleka (u mnie 0,5%)
1 jajko (rozmiar L)
10g erytrolu
1 łyżeczka proszku do pieczenia
5g oleju kokosowego
Wykonanie
1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.
2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę.
3. Smażymy gofry przez ok. 5 min.
Ostatnio w ramach testowania przepisów z proszkiem budyniowym zrobiłam gofry budyniowe.
Byłam tak zdeterminowana, że nie odstraszyła mnie nawet wizja stania przy gorącej gofrownicy w upalny dzień.
I dobrze, bo wyszło naprawdę smacznie! Co prawda, proszek budyniowy sprawił, że gofry są miękkie i bardziej przypominają placuszki, ale to nic, bo są po prostu pyszne, a do tego całkiem fit! :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro