Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 4 kwadratowe gofry

 

 

Składniki

 

15g mąki orkiszowej

1 op. budyniu bez cukru (40g)

100g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

40g mleka (u mnie 0,5%)

1 jajko (rozmiar L)

10g erytrolu

1 łyżeczka proszku do pieczenia

5g oleju kokosowego

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.

2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę.

3. Smażymy gofry przez ok. 5 min.

22/07/2020

Gofry budyniowe

Ostatnio w ramach testowania przepisów z proszkiem budyniowym zrobiłam gofry budyniowe.

Byłam tak zdeterminowana, że nie odstraszyła mnie nawet wizja stania przy gorącej gofrownicy w upalny dzień.
I dobrze, bo wyszło naprawdę smacznie! Co prawda, proszek budyniowy sprawił, że gofry są miękkie i bardziej przypominają placuszki, ale to nic, bo są po prostu pyszne, a do tego całkiem fit! :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro