Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 5 minut
Ilość: 2 porcje x 5 małych gofrów
Składniki
50g mąki orkiszowej
1 średni dojrzały banan (ok. 120g po obraniu)
1 jajko
1/3 szkl. wody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wykonanie
1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.
2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę.
3. Smażymy gofry przez ok. 5 min.
Bardzo lubię przygotowywać słodkości bez użycia słodzików,
dlatego przepis na gofry bananowe bardzo mi się spodobał.
Dojrzałe banany są tak słodkie, że żadne słodzidła nie są już potrzebne. Jedynym minusem
jest tutaj dość duża ilość węgli w porcji, ale dla takiego smaku naprawdę warto zgrzeszyć :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro