Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 5 minut

Ilość: 2 porcje x 5 małych gofrów

 

 

Składniki

 

50g mąki orkiszowej

1 średni dojrzały banan (ok. 120g po obraniu)

1 jajko

1/3 szkl. wody

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy gofrownicę i natłuszczamy ją niewielką ilością oleju kokosowego.

2. Blendujemy wszystkie składniki na gładką masę.

3. Smażymy gofry przez ok. 5 min.

19/02/2020

Gofry bananowe

Bardzo lubię przygotowywać słodkości bez użycia słodzików,
dlatego przepis na
gofry bananowe bardzo mi się spodobał.
Dojrzałe banany są tak słodkie, że żadne słodzidła nie są już potrzebne. Jedynym minusem
jest tutaj dość duża ilość węgli w porcji, ale dla takiego smaku naprawdę warto zgrzeszyć :)

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro