Czas przygotowania: 5 minut
Czas smażenia: 6 minut
Ilość: 2 porcje x 3 placki
Składniki
100g mąki orkiszowej
250g kiszonej kapusty
1 jajko
180g mleka (u mnie 0,5%)
1/2 łyżeczki majeranku
pieprz
sól
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
2. Szatkujemy drobno kapustę i mieszamy łyżką z pozostałymi składnikami.
3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 placka. Zmniejszamy ogień.
4. Smażymy placki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.
Zalet kapusty kiszonej chyba nikomu nie trzeba wymieniać.
Świetnie wpływa na nasz układ trawienny i odpornościowy. Przy okazji, ma bardzo mało kalorii i jest po prostu pyszna. Dlatego, gdy tylko w moje ręce wpadł przepis na bieszczadzkie fuczki - placki z kapusty kiszonej,
od razu go wypróbowałam i Wam radzę to samo, bo na pewno się nie zawiedziecie!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro