Czas przygotowania: 5 minut

Czas smażenia: 6 minut

Ilość: 2 porcje x 3 placki

 

 

Składniki

 

100g mąki orkiszowej

250g kiszonej kapusty

1 jajko

180g mleka (u mnie 0,5%)

1/2 łyżeczki majeranku

pieprz

sól

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

2. Szatkujemy drobno kapustę i mieszamy łyżką z pozostałymi składnikami.

3. Wykładamy masę na patelnię - po 2 łyżki na 1 placka. Zmniejszamy ogień.

4. Smażymy placki na średnim ogniu - po 3 min. na każdej ze stron.

11/03/2020

Fuczki - placki z kapusty kiszonej

Zalet kapusty kiszonej chyba nikomu nie trzeba wymieniać.
Świetnie wpływa na nasz układ trawienny i odpornościowy. Przy okazji, ma bardzo mało kalorii i jest po prostu pyszna. Dlatego, gdy tylko w moje ręce wpadł przepis na bieszczadzkie
fuczki - placki z kapusty kiszonej,
od razu go wypróbowałam i Wam radzę to samo, bo na pewno się nie zawiedziecie!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro