Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

150 g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

1 ząbek czosnku

1 łyżeczka suszonego oregano

 

 

Wykonanie

 

1. Przeciskamy czosnek przez praskę.

2. Mieszamy go z oregano i jogurtem.

 

*Najlepiej wstawić sos do lodówki na min. 1h przed podaniem - wtedy nabierze smaku.

02/03/2020

Fit sos czosnkowy

Sos na bazie czosnku i majonezu to dla mnie klasyk. Świetnie pasuje do wielu dań i podkreśla smak nawet najbardziej mdłych produktów. Z uwagi na to, że staram się nie przesadzać z ilością tłuszczu w diecie,
nie mam ochoty nabijać sobie kalorii majonezem.
W przypadku
fit sosu czosnkowego nie jest on jednak potrzebny, bo jogurtowy dip smakuje obłędnie!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro