Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 8 minut
Ilość: 1 porcja (wystarczy na 3-4 kanapki)
Składniki
2 jajka
50g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
5g musztardy (u mnie sarepska)
szczypiorek
pieprz i sól
Wykonanie
1. Gotujemy jajka na twardo. Po ostygnięciu kroimy je w drobniutką kostkę.
2. Łączymy jajka z jogurtem, musztardą i posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku.
Może się Wam to wydać niemożliwe, ale nigdy nie jadłam pasty z jajek.
Nie sądziłam, że z odpowiednimi dodatkami mogą smakować zupełnie inaczej.
Gdy postanowiłam je przyrządzić, we wszystkich przepisach znalazłam majonez, ale z racji tego,
że unikam go jak mogę, zamieniłam go na jogurt naturalny. I wiecie co? Fit pasta jajeczna jest pyszna!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro