Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 8 minut

Ilość: 1 porcja (wystarczy na 3-4 kanapki)

 

 

Składniki

 

2 jajka

50g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

5g musztardy (u mnie sarepska)

szczypiorek

pieprz i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy jajka na twardo. Po ostygnięciu kroimy je w drobniutką kostkę.

2. Łączymy jajka z jogurtem, musztardą i posiekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku.

09/05/2020

Fit pasta jajeczna

Może się Wam to wydać niemożliwe, ale nigdy nie jadłam pasty z jajek.
Nie sądziłam, że z odpowiednimi dodatkami mogą smakować zupełnie inaczej.
Gdy postanowiłam je przyrządzić, we wszystkich przepisach znalazłam majonez, ale z racji tego,
że unikam go jak mogę, zamieniłam go na jogurt naturalny. I wiecie co?
Fit pasta jajeczna jest pyszna!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro