Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Ilość: 5 porcji x 4 kokosanki
Składniki
białka z 2 jajek
150g wiórków kokosowych
75g erytrolu
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy białka na sztywną pianę, po czym miksujemy ją z erytrolem.
3. Dodajemy wiórki i mieszamy całość łyżką.
4. Nabieramy porcje masy i formujemy z nich kokosanki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
5. Pieczemy kokosanki prze 15 min.*
*Z uwagi na brak tłuszczu, kokosanki są mało wilgotne, więc najlepiej sprawdzą się do kawy/herbaty :)
Ostatnio robiłam bułki drożdżowe i zostały mi niewykorzystane białka.
Jak to ja, nie chciałam ich zmarnować i tak powstały fit kokosanki.
Składają się jedynie z 3 składników, ale nie ma wśród nich tłuszczu,
więc sprawdzą się świetnie jako deser nawet na redukcji :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro