Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 15 minut

Ilość: 5 porcji x 4 kokosanki

 

 

Składniki

 

białka z 2 jajek

150g wiórków kokosowych

75g erytrolu

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Ubijamy białka na sztywną pianę, po czym miksujemy ją z erytrolem.

3. Dodajemy wiórki i mieszamy całość łyżką.

4. Nabieramy porcje masy i formujemy z nich kokosanki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Pieczemy kokosanki prze 15 min.*

 

*Z uwagi na brak tłuszczu, kokosanki są mało wilgotne, więc najlepiej sprawdzą się do kawy/herbaty :)

Ostatnio robiłam bułki drożdżowe i zostały mi niewykorzystane białka.
Jak to ja, nie chciałam ich zmarnować i tak powstały
fit kokosanki.
Składają się jedynie z 3 składników, ale nie ma wśród nich tłuszczu,
więc sprawdzą się świetnie jako deser nawet na redukcji :)

18/04/2020

Fit kokosanki

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro