Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 50 minut
Ilość: 12 kawałków (użyłam keksówki 30 x 10 cm)
Składniki
250g twarogu sernikowego (u mnie President)
200g mąki kukurydzianej
80g mąki ziemniaczanej
4 jajka
100g erytrolu
2 łyżeczki proszku do pieczenia
80g masła (w temperaturze pokojowej)
100ml mleka 2%
50g świeżych/mrożonych moreli
5og borówek
10g płatków migadłów
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy jajka na puszysto z erytrolem.
3. Miksując na średnich obrotach dodajemy kolejno z obie mąki, ser, proszek do pieczenia, mleko i masło.
4. Przeklewamy ciasto do foremki. Układamy na nim pokrojone w plastry morele oraz borówki. Posypujemy całość płatkami migdałów.
4. Pieczemy ciacho przez 50 min. i studzimy jew lekko uchylonym piekarniku przez ok. 30 min.
Czas na słodkie wypieki, które nie będą sernikiem :P
Poznajcie fit ciacho serowe z owocami, czyli uosobienie deseru idealnego!
Jak na "w miarę zwykłe" ciasto nie ma kosmicznej ilości węgli,
a smakuje świetnie i dzięki dodatkowi sera jest przyjemnie wilgotne :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro