Czas przygotowania: 10 minut

Czas pieczenia: 45 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

60g czerwonej papryki

2 mniejsze pieczarki (ok. 60g)

45g mozzarelli

45g kukurydzy

2 ząbki czosnku

2 łyżki suszonych pomidorów

120g ryżu basmati

sól ziołowa i pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy piekarnik do 185°C (termoobieg).

2. Dzielimy mięso na płaty i nacinamy je tworząc sakiewki. Nacieramy je suszonymi pomidorami.

3. Przygotowujemy farsz z drobno pokrojonej papryki, pieczarek i czosnku oraz kukurydzy, starej na tarce mozzarelli i przypraw.

4. Wypełniamy mięso farszem. Przekładamy je do rękawa i pieczemy przez 45 min.

5. Podajemy mięso z ugotowanym na sypko ryżem.

Dawno nie piekłam mięsa w rękawie, a bardzo je lubię, bo wychodzi zawsze mięciutkie, dlatego postanowiłam przygotować faszerowane piersi z kurczaka. Można je dopasować do swoich upodobań używając ulubionych dodatków, ale jakie by nie były, mięso zawsze wyjdzie Wam soczyste i aromatyczne. Co ważne, ten przepis w zasadzie robi się sam - wystarczy przygotować farsz i napełnić nim kawałki mięsa, a piekarnik zrobi resztę za nas :)

17/10/2020

Faszerowane piersi z kurczaka

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro