Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
60g czerwonej papryki
2 mniejsze pieczarki (ok. 60g)
45g mozzarelli
45g kukurydzy
2 ząbki czosnku
2 łyżki suszonych pomidorów
120g ryżu basmati
sól ziołowa i pieprz
Wykonanie
1. Rozgrzewamy piekarnik do 185°C (termoobieg).
2. Dzielimy mięso na płaty i nacinamy je tworząc sakiewki. Nacieramy je suszonymi pomidorami.
3. Przygotowujemy farsz z drobno pokrojonej papryki, pieczarek i czosnku oraz kukurydzy, starej na tarce mozzarelli i przypraw.
4. Wypełniamy mięso farszem. Przekładamy je do rękawa i pieczemy przez 45 min.
5. Podajemy mięso z ugotowanym na sypko ryżem.
Dawno nie piekłam mięsa w rękawie, a bardzo je lubię, bo wychodzi zawsze mięciutkie, dlatego postanowiłam przygotować faszerowane piersi z kurczaka. Można je dopasować do swoich upodobań używając ulubionych dodatków, ale jakie by nie były, mięso zawsze wyjdzie Wam soczyste i aromatyczne. Co ważne, ten przepis w zasadzie robi się sam - wystarczy przygotować farsz i napełnić nim kawałki mięsa, a piekarnik zrobi resztę za nas :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro