Czas przygotowania: 15 minut

Czas pieczenia: 20 minut

Ilość: 2 porcje x 2 pieczarki

 

 

Składniki

 

4 większe pieczarki (ok. 55g każda)

50g mięsa mielonego

20g mozzarelli

20g czerwonej papryki

szczypiorek

1 łyżeczka bazylii

sól i pieprz

 

 

Wykonanie

 

1. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Przez 10 min. podsmażamy na niej mięso połączone z przyprawami.

2. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół). 

3. Korzonki pieczarek i paprykę kroimy w drobną kostkę, a szczypiorek szatkujemy. Łączymy składniki z mięsem.

4. Lekko solimy wnętrze pieczarek, układamy je na blaszce wyłożonej papierem zagłębieniami do góry i nakładamy do nich farsz.

5. Każdą pieczarkę posypujemy startą na tarce mozzarellą i zapiekamy przez 20 min.

Dzisiaj chcę się z Wami podzielić pomysłem na pyszną ciepłą przekąskę.
Poznajcie
faszerowane pieczarki z mięsem.

Są nie tylko proste w przygotowaniu, ale też całkiem pożywne. No i prezentują się bardzo korzystnie!

Sprawdzą się nie tylko jako imprezowa przekąska, ale też sposób na małego głoda :)

30/09/2020

Faszerowane pieczarki z mięsem

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro