Czas przygotowania: 15 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość: 2 porcje x 2 pieczarki
Składniki
4 większe pieczarki (ok. 55g każda)
50g mięsa mielonego
20g mozzarelli
20g czerwonej papryki
szczypiorek
1 łyżeczka bazylii
sól i pieprz
Wykonanie
1. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Przez 10 min. podsmażamy na niej mięso połączone z przyprawami.
2. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
3. Korzonki pieczarek i paprykę kroimy w drobną kostkę, a szczypiorek szatkujemy. Łączymy składniki z mięsem.
4. Lekko solimy wnętrze pieczarek, układamy je na blaszce wyłożonej papierem zagłębieniami do góry i nakładamy do nich farsz.
5. Każdą pieczarkę posypujemy startą na tarce mozzarellą i zapiekamy przez 20 min.
Dzisiaj chcę się z Wami podzielić pomysłem na pyszną ciepłą przekąskę.
Poznajcie faszerowane pieczarki z mięsem.
Są nie tylko proste w przygotowaniu, ale też całkiem pożywne. No i prezentują się bardzo korzystnie!
Sprawdzą się nie tylko jako imprezowa przekąska, ale też sposób na małego głoda :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro