Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 15 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 8 kanapek

 

 

Składniki

 

Biszkopt:                                                              Masa serowa:

3 jajka                                                                         250g twarogu sernikowego (u mnie President)

80g erytrolu                                                              1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)

180g puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj)     10g erytrolu

100g mąki pszennej                                                 10g cukru waniliowego

1 łyżeczka proszku do pieczenia                            1 jajko

1/2 łyżeczki kardamonu                                        

kilka kropli aromatu pomarańczowego

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).

2. Łączymy rózgą wszystkie składniki biszkoptu i wylewamy ciasto na blaszkę (38 x 26 cm) wyłożoną papierem do pieczenia.

3. Zapiekamy biszkopt przez ok. 15 min. i studzimy go.

4. Łączymy w rondelku składniki masy serowej i podgrzewamy ją ciągle mieszając przez ok. 10 min.

5. Smarujemy nią ciasto, które następnie kroimy na 16 równych kawałków.

6. Łączymy ze sobą po 2 kawałki ciasta tworząc kanapki.

Sezon na dynię w pełni, więc i ja chętnie dołączę swoją cegiełkę do puli dyniowych inspiracji!

Poznajcie dyniowe kanapki na słodko, czyli niecodzienną, ale prostą w przygotowaniu przekąskę,
której nie będziecie się mogli oprzeć...
Przepis - jak to często bywa - powstał zupełnie przypadkiem.
Miała mi wyjść rolada, ale nie wszystko poszło zgodnie z planem i dzięki temu powstało coś jeszcze lepszego :)

07/10/2021

Dyniowe kanapki na słodko

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro