Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 15 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 8 kanapek
Składniki
Biszkopt: Masa serowa:
3 jajka 250g twarogu sernikowego (u mnie President)
80g erytrolu 1/2 op. budyniu waniliowego bez cukru (20g)
180g puree z dyni (przepis znajdziecie tutaj) 10g erytrolu
100g mąki pszennej 10g cukru waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko
1/2 łyżeczki kardamonu
kilka kropli aromatu pomarańczowego
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Łączymy rózgą wszystkie składniki biszkoptu i wylewamy ciasto na blaszkę (38 x 26 cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
3. Zapiekamy biszkopt przez ok. 15 min. i studzimy go.
4. Łączymy w rondelku składniki masy serowej i podgrzewamy ją ciągle mieszając przez ok. 10 min.
5. Smarujemy nią ciasto, które następnie kroimy na 16 równych kawałków.
6. Łączymy ze sobą po 2 kawałki ciasta tworząc kanapki.
Sezon na dynię w pełni, więc i ja chętnie dołączę swoją cegiełkę do puli dyniowych inspiracji!
Poznajcie dyniowe kanapki na słodko, czyli niecodzienną, ale prostą w przygotowaniu przekąskę,
której nie będziecie się mogli oprzeć... Przepis - jak to często bywa - powstał zupełnie przypadkiem.
Miała mi wyjść rolada, ale nie wszystko poszło zgodnie z planem i dzięki temu powstało coś jeszcze lepszego :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro