Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
40g mąki owsianej
100g mleka (u mnie 0,5%)
2 jajka
1/2 dojrzałej gruszki (ok. 50g)
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 220°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy krótko jajka z mąką i mlekiem. Wylewamy ciasto do żaroodpornej formy.
3. Na ciasto kładziemy pokrojoną w plastry gruszkę.
4. Pieczemy omlet przez 20 min.
Co powstanie, gdy upieczemy ciasto naleśnikowe? Nieziemskie dutch baby!
Z ulubionymi dodatkami ten pieczony omlet z pewnością umili Wam nawet najbrzydszy poranek :)
Uważajcie, żeby się nie poparzyć, bo omlet pachnie tak kusząco,
że na pewno będziecie próbowali go zjeść prosto po wyjęciu z piekarnika!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro