Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
100g pieczarek (2 duże szt.)
60g czerwonej papryki
2 jajka
90g mozzarelli (najlepiej w kostce)
1 łyżka mieszanki ziół (bazyli, tymianek, majeranek)
150g bulguru
Wykonanie
1. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy go na bok.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.
3. Siekamy pieczarki i paprykę w drobną kostkę, a mozzarellę ścieramy na tarce.
4. Kroimy piersi w drobną kostkę. Doprawiamy ziołami i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami.
5. Wykładamy masę na patelnię formując kotleciki. Smażymy je przez 8 min. na dużym ogniu (żeby ser i jajko się ścięły).
6. Obracamy kotlety, zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze przez 7 min.
7. Podajemy mięso z bulgurem.
Macie ochotę na mięso z dodatkiem pieczarek, papryki i ciągnącego się sera?
Jesli tak, to spodoba się Wam przepis na drobiowe kotlety szarpane.
To świetny pomysł na szybki obiad, który świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje :)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro