Czas przygotowania: 10 minut

Czas smażenia: 15 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g piersi z kurczaka

100g pieczarek (2 duże szt.)

60g czerwonej papryki

2 jajka

90g mozzarelli (najlepiej w kostce)

1 łyżka mieszanki ziół (bazyli, tymianek, majeranek)

150g bulguru

 

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy bulgur na sypko i odstawiamy go na bok.

2. Rozgrzewamy teflonową patelnię.

3. Siekamy pieczarki i paprykę w drobną kostkę, a mozzarellę ścieramy na tarce.

4. Kroimy piersi w drobną kostkę. Doprawiamy ziołami i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami.

5. Wykładamy masę na patelnię formując kotleciki. Smażymy je przez 8 min. na dużym ogniu (żeby ser i jajko się ścięły).

6. Obracamy kotlety, zmniejszamy ogień i smażymy jeszcze przez 7 min.

7. Podajemy mięso z bulgurem.

18/02/2020

Drobiowe kotlety szarpane

Macie ochotę na mięso z dodatkiem pieczarek, papryki i ciągnącego się sera?
Jesli tak, to spodoba się Wam przepis na
drobiowe kotlety szarpane.
To świetny pomysł na szybki obiad, który świetnie wygląda i jeszcze lepiej smakuje :)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro