Czas przygotowania: 20 minut
Czas smażenia: 15 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g piersi z kurczaka
120g kaszy kuskus (u mnie perłowa)
100g żółtej fasolki
100g cukinii
200g pomidorowej passaty
sól ziołowa i pieprz
1 łyżeczka czosnku w proszku
1 łyżeczka cząbru
2 łyżeczki majeranku
Wykonanie
1. Gotujemy kaszę al dente.
2. W tym samym czasie gotujemy na parze fasolkę pokrojoną na mniejsze kawałki (ok. 15 min).
3. Na rozgrzanej teflonowej patelni podsmażamy obsypane przyprawami mięso przez ok. 5 min.
4. Do mięsa dodajemy passatę, pokrojoną w kostkę cukinię, fasolkę i kuskus.
5. Dusimy całość przez przez ok. 10 min. i ewentualnie doprawiamy do smaku.
Mój dzisiejszy obiad miał wyglądać zupełnie inaczej, ale pomyślałam sobie,
że dawno nie jadłam ani fasolki, ani cukinii, więc postanowiłam zmienić swoje plany
i przygotowałam drobiową potrawkę z warzywami i kuskusem.
To naprawdę prosta propozycja, która bardzo dobrze smakuje, a do tego jest niskokaloryczna.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro