Czas przygotowania: 10 minut
Czas smażenia: 10 minut
Ilość: 4 porcje
Składniki
600g polędwicy z dorsza
20g płatków kukurydzianych
10g masła klarowanego
3 łyżeczki granulowanego czosnku
sól i pieprz
160g kuskusu
Wykonanie
1. Zalewamy kuskus wrzątkiem i odlewamy pozostałą wodę, gdy kasza napęcznieje.
2. Rozgrzewamy teflonową patelnię i rozpuszczamy na niej masło klarowane.
3. Kroimy rybę na mniejsze kawałki i doprawiamy solą oraz pieprzem.
4. Na talerzu mieszamy zmielone płatki kukurydziane i czosnek.
5. Obtaczamy rybę w panierce, a następnie smażymy na średnim ogniu po 5 min. na każdej ze stron.
6. Podajemy dorsza z kuskusem.
Dorsza nie jadłam już chyba ze sto lat, więc skoro w końcu się u mnie pojawił, to musiałam go podać w jakiejś ciekawej i smacznej formie. I tak padło na dorsza w panierce kukurydzianej.
Ten jeden prosty dodatek sprawił, że zwykła ryba zyskała jeszcze lepszy smak. A dorsza jeść warto,
bo jest nie tylko zdrowy (i niskokaloryczny), więc jest to pełnowartościowa alternatywa dla mięsa.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro