Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 35 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

450g polędwicy z dorsza

600g ziemniaków

1 op. mrożonej włoszczyzny

pieprz i sól

 

 

Wykonanie

 

1. Obieramy ziemniaki, kroimy je na ćwiartki i gotujemy w lekko osolonym wrzątku.

2. Gotujemy wrzątek w garnku i stawiamy na nim garnek do gotowania na parze. Kładziemy w nim dorsza natartego solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem przez 20 min. (po 10 min. delikatnie obracamy rybę na drugą stronę).

3. Po wyjęciu ryby, do tego samego garnka wrzucamy zamrożoną włoszczyznę i gotujemy do miękkości (ok. 15 min.).

4. Podajemy z ziemniakami.

Nie chcecie smażyć ryby w panierce, ale jednocześnie chcecie, aby była soczysta? W takim wypadku przyda się Wam przepis na dorsza na parze z warzywami. Danie przygotowuje się właściwie samo, a dzięki niemu, dostarczycie sobie sporej ilości białka. Dodatkowo, dorsz zawiera mnóstwo cennych witamin i mikroelementów, a przy tym nie jest tłusty, więc warto korzystać z jego dobrodziejstw.

27/03/2020

Dorsz na parze z warzywami

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro