Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 35 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
450g polędwicy z dorsza
600g ziemniaków
1 op. mrożonej włoszczyzny
pieprz i sól
Wykonanie
1. Obieramy ziemniaki, kroimy je na ćwiartki i gotujemy w lekko osolonym wrzątku.
2. Gotujemy wrzątek w garnku i stawiamy na nim garnek do gotowania na parze. Kładziemy w nim dorsza natartego solą i pieprzem. Gotujemy pod przykryciem przez 20 min. (po 10 min. delikatnie obracamy rybę na drugą stronę).
3. Po wyjęciu ryby, do tego samego garnka wrzucamy zamrożoną włoszczyznę i gotujemy do miękkości (ok. 15 min.).
4. Podajemy z ziemniakami.
Nie chcecie smażyć ryby w panierce, ale jednocześnie chcecie, aby była soczysta? W takim wypadku przyda się Wam przepis na dorsza na parze z warzywami. Danie przygotowuje się właściwie samo, a dzięki niemu, dostarczycie sobie sporej ilości białka. Dodatkowo, dorsz zawiera mnóstwo cennych witamin i mikroelementów, a przy tym nie jest tłusty, więc warto korzystać z jego dobrodziejstw.
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro