Czas przygotowania: 5 minut
Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 2 porcje
Składniki
1/4 kapusty (ok. 170g)
1/2 marchewki (ok. 60g)
1/4 cebuli (ok. 30g)
60g śmietany 12%*
1/2 łyżeczki octu
1/2 łyżeczki soku z cytryny
pieprz i sól
Wykonanie
1. Szatkujemy drobno kapustę i łączymy ją ze startą na tarce marchewką oraz pokrojoną w kostkę cebulą.
2. Łączymy śmietanę z octem oraz sokiem z cytryny i mieszamy sos z warzywami.
3. Doprawiamy całość do smaku i chłodzimy przed podaniem.
*Dobra alternatywa dla majonezu z klasycznych przepisów :)
Od dłuższego czasu moim obiadowym dodatkiem nr 1 był mix sałat z warzywami, więc przyszła pora na małą odmianę! Jak na pierwszą (i na pewno nie ostatnią) próbę, domowy Colesław pozytywnie mnie zaskoczył
- nie dość, że jego przygotowanie było banalnie proste, to jeszcze pomimo dodania śmietany całość była lekka,
a jednocześnie bardzo smaczna. Jeśli więc brakuje Wam pomysłu na surówkę do obiadu, to macie problem z głowy :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro