Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 1 porcja
Składniki
10g mąki ziemniaczanej
10g mąki kokosowej
5g wiórków kokosowych
5g erytrolu
200g mleka (u mnie 0,5%)
garść świeżych owoców
Wykonanie
1. Na średnim ogniu zagotowujemy 150g mleka z erytrolem i wiórkami.
2. W reszcie mleka rozpuszczamy obie mąki (wyjdzie nam gęsta papka).
3. Gdy mleko zacznie wrzeć, wlewamy płyn z mąkami i energicznie mieszamy aż do zgęstnienia.
4. Posypujemy całość świeżymi owocami i gotowe :)
Jestem fanką budyniu, ale musicie przyznać, że kupne budynie mają dość ograniczona paletę smakową.
Stąd pomysł na domowy budyń kokosowy z dodatkiem świeżych owoców.
Przepis jest banalnie prosty, więc poradzi z nim sobie naprawdę każdy :)
Na pewno świetnie będzie też smakował w zestawie z płatkami owsianymi na śniadanie!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro