Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 1 porcja

 

 

Składniki

 

10g mąki ziemniaczanej

10g mąki kokosowej

5g wiórków kokosowych

5g erytrolu

200g mleka (u mnie 0,5%)

garść świeżych owoców

 

 

Wykonanie

 

1. Na średnim ogniu zagotowujemy 150g mleka z erytrolem i wiórkami.

2. W reszcie mleka rozpuszczamy obie mąki (wyjdzie nam gęsta papka).

3. Gdy mleko zacznie wrzeć, wlewamy płyn z mąkami i energicznie mieszamy aż do zgęstnienia.

4. Posypujemy całość świeżymi owocami i gotowe :)

22/06/2020

Domowy budyń kokosowy

Jestem fanką budyniu, ale musicie przyznać, że kupne budynie mają dość ograniczona paletę smakową.
Stąd pomysł na
domowy budyń kokosowy z dodatkiem świeżych owoców.

Przepis jest banalnie prosty, więc poradzi z nim sobie naprawdę każdy :)

Na pewno świetnie będzie też smakował w zestawie z płatkami owsianymi na śniadanie!

 

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro