Czas przygotowania: 15 minut
Czas mrożenia: 30 minut
Czas chłodzenia: 15 min.
Ilość: 3 porcje x 2 batoniki
Składniki
40g wiórków kokosowych
100g ricotty
40g mleka (u mnie 0,5%)
30g erytrolu
6g kakao
30g śmietanki 30%
Wykonanie
1. Mielimy połowę wiórków w młynku i łączymy z resztą wiórków, serem, mlekiem i połową erytrolu.
2. Formujemy 6 batoników i wkładamy do zamrażarki na 30 min.
3. Na małym ogniu podgrzewamy śmietankę z kakao i resztą erytrolu.
4. Obtaczamy batoniki w lekko przestudzonej masie i wkładamy je do lodówki na minimum 1h.
Kto z Was nie lubi słodkości? No dobra, to było głupie pytanie :)
Na dzisiejszy wieczór fanom łakoci (i kokosa) polecam domowe bounty z ricottą.
Nie trzeba się przy nich za bardzo napracować, a smakują bardzo podobnie do znanych batoników Bounty,
z tą różnicą, że są duuużo zdrowsze!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro