Czas przygotowania: 15 minut

Czas mrożenia: 30 minut

Czas chłodzenia: 15 min.

Ilość: 3 porcje x 2 batoniki

 

 

Składniki

 

40g wiórków kokosowych

100g ricotty

40g mleka (u mnie 0,5%)

30g erytrolu

6g kakao

30g śmietanki 30%

 

 

Wykonanie

 

1. Mielimy połowę wiórków w młynku i łączymy z resztą wiórków, serem, mlekiem i połową erytrolu.

2. Formujemy 6 batoników i wkładamy do zamrażarki na 30 min.

3. Na małym ogniu podgrzewamy śmietankę z kakao i resztą erytrolu.

4. Obtaczamy batoniki w lekko przestudzonej masie i wkładamy je do lodówki na minimum 1h.

06/03/2020

Domowe bounty z ricottą

Kto z Was nie lubi słodkości? No dobra, to było głupie pytanie :)

Na dzisiejszy wieczór fanom łakoci (i kokosa) polecam domowe bounty z ricottą.
Nie trzeba się przy nich za bardzo napracować, a smakują bardzo podobnie do znanych batoników Bounty,
z tą różnicą, że są duuużo zdrowsze!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro