Czas przygotowania: 10 minut

Czas chłodzenia: 3 godziny

Ilość: 6 porcji

 

 

Składniki

 

350g chudego twarogu

150g skyru waniliowego

20g erytrolu

10g suszonych moreli

10g wiórków kokosowych

10g suszonej żurawiny

10g blanszowanych migdałów

10g nerkowców

 

Dodatkowo: gaza, sitko, sznurek, garnek/miska

 

Wykonanie

 

1. Blendujemy na gładko twaróg, skyr i erytrol.

2. Siekamy drobno wszystkie bakalie i łączymy z masą serową.

3. Opieramy sitko na naczyniu, wykładamy je gazą i przekładamy na nią powstałą masę, po czym dociążamy całość talerzykiem* i wstawiamy do lodówki na min. 3h.

 

*Dzięki temu odsączy się ewentualna serwatka, której obecność lub brak zależą od użytego sera.

Uważam, że jeśli tylko mamy na to ochotę, możemy przygotowywać świąteczne pyszności również na co dzień.
Są jednak takie typowo wielkanocne potrawy, których nigdy wcześniej nie próbowałam, więc zbliżające się święta będą świetną okazją do ich przetestowania. Tak właśnie jest z
dietetyczną paschą wielkanocną, czyli świetnym pomysłem na pyszny, wartościowy i wysokobiałkowy deser, z którego wykonaniem poradzi sobie dosłownie każdy :)

30/03/2021

Dietetyczna pascha wielkanocna

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro