Czas przygotowania: 10 minut
Czas chłodzenia: 3 godziny
Ilość: 6 porcji
Składniki
350g chudego twarogu
150g skyru waniliowego
20g erytrolu
10g suszonych moreli
10g wiórków kokosowych
10g suszonej żurawiny
10g blanszowanych migdałów
10g nerkowców
Dodatkowo: gaza, sitko, sznurek, garnek/miska
Wykonanie
1. Blendujemy na gładko twaróg, skyr i erytrol.
2. Siekamy drobno wszystkie bakalie i łączymy z masą serową.
3. Opieramy sitko na naczyniu, wykładamy je gazą i przekładamy na nią powstałą masę, po czym dociążamy całość talerzykiem* i wstawiamy do lodówki na min. 3h.
*Dzięki temu odsączy się ewentualna serwatka, której obecność lub brak zależą od użytego sera.
Uważam, że jeśli tylko mamy na to ochotę, możemy przygotowywać świąteczne pyszności również na co dzień.
Są jednak takie typowo wielkanocne potrawy, których nigdy wcześniej nie próbowałam, więc zbliżające się święta będą świetną okazją do ich przetestowania. Tak właśnie jest z dietetyczną paschą wielkanocną, czyli świetnym pomysłem na pyszny, wartościowy i wysokobiałkowy deser, z którego wykonaniem poradzi sobie dosłownie każdy :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro