Czas przygotowania: 15 minut
Ilość: 2 deserki
Składniki
200g chudego twarogu
50g malin
50g skyru
80g borówek
150g jogurtu greckiego (u mnie 0% tłuszczu)
30g płatków migdałów
100gtruskawek
5g erytrolu
20g orzechów ziemnych
Wykonanie
1. Blendujemy twaróg, skyr i maliny na gładką masę. Układamy je na dnie szklanek/pucharków i przykrywamy borówkami.
2. Kładziemy na to jogurt grecki wymieszany z płatkami migdałów.
3. W małym rondelku gotujemy truskawki z erytrolem. Czekamy, aż odparuje większość wody (ok. 5 min.) i powstanie dżem.
4. Wykładamy truskawki na warstwę jogurtowo-migdałową.
5. Posypujemy deserki pokruszonymi orzechami.
* eserek najlepiej smakuje schłodzony :)
Bardzo lubię, gdy deser jest zdrowy i smaczny, a przy okazji świetnie się prezentuje.
Pewnie właśnie dlatego tak bardzo spodobał mi się deserek wysokobiałkowy. Do jego przygotowania nie użyłam odżywki białkowej, a mimo to, zawiera mnóstwo białka. Dzięki temu, jest nie tylko smaczny i cieszy oko, ale też można się nim porządnie najeść. Gwarantuję Wam, że nie będziecie po nim w stanie zjeść już nic więcej :P
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro