Czas przygotowania: 15 minut

Ilość: 2 deserki

 

 

Składniki

 

200g chudego twarogu

50g malin

50g skyru

80g borówek

150g jogurtu greckiego (u mnie 0% tłuszczu)

30g płatków migdałów

100gtruskawek

5g erytrolu

20g orzechów ziemnych

 

 

Wykonanie

 

1. Blendujemy twaróg, skyr i maliny na gładką masę. Układamy je na dnie szklanek/pucharków i przykrywamy borówkami.

2. Kładziemy na to jogurt grecki wymieszany z płatkami migdałów.

3. W małym rondelku gotujemy truskawki z erytrolem. Czekamy, aż odparuje większość wody (ok. 5 min.) i powstanie dżem.

4. Wykładamy truskawki na warstwę jogurtowo-migdałową.

5. Posypujemy deserki pokruszonymi orzechami.

 

* eserek najlepiej smakuje schłodzony :)

Bardzo lubię, gdy deser jest zdrowy i smaczny, a przy okazji świetnie się prezentuje.

Pewnie właśnie dlatego tak bardzo spodobał mi się deserek wysokobiałkowy. Do jego przygotowania nie użyłam odżywki białkowej, a mimo to, zawiera mnóstwo białka. Dzięki temu, jest nie tylko smaczny i cieszy oko, ale też można się nim porządnie najeść. Gwarantuję Wam, że nie będziecie po nim w stanie zjeść już nic więcej :P

29/05/2020

Deserek wysokobiałkowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro