Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 3 serniczki
Składniki
200g śmietanki 30%
1 jajko
1 op. budyniu śmietankowego bez cukru (40g)
15g erytrolu
100g jagód
15g płatków migdałów
Wykonanie
1. Łączymy w rondelku śmietankę, jajko, erytrol, proszek budyniowy i 1/2 jagód. Gotujemy całość przez ok. 10 min. często mieszając.
2. Na dnie kubeczków układamy połowę pozostałych jagód, kładziemy na nich gorący budyń i resztę jagód.
3. Podajemy deserki udekorowane płatkami migdałów.
W lodówce zostało mi trochę słodkiej śmietanki, a że nie lubię
marnować jedzenia, to "musiałam" ją jakoś spożytkować.
Dzięki temu powstał deserek śmietankowo-jagodowy. Wyszedł może niezbyt fit,
ale jest pyszny i kremowy, a dzięki jagodom wygląda tak dobrze, jak smakuje :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro