Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 3 serniczki

 

 

Składniki

 

200g śmietanki 30%

1 jajko

1 op. budyniu śmietankowego bez cukru (40g)

15g erytrolu

100g jagód

15g płatków migdałów

 

 

Wykonanie

 

1. Łączymy w rondelku śmietankę, jajko, erytrol, proszek budyniowy i 1/2 jagód. Gotujemy całość przez ok. 10 min. często mieszając.

2. Na dnie kubeczków układamy połowę pozostałych jagód, kładziemy na nich gorący budyń i resztę jagód.

3. Podajemy deserki udekorowane płatkami migdałów.

W lodówce zostało mi trochę słodkiej śmietanki, a że nie lubię
marnować jedzenia, to "musiałam" ją jakoś spożytkować.

Dzięki temu powstał deserek śmietankowo-jagodowy. Wyszedł może niezbyt fit,
ale jest pyszny i kremowy, a dzięki jagodom wygląda tak dobrze, jak smakuje :)

18/10/2023

Deserek śmietankowo-jagodowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro