Czas przygotowania: 20 minut
Czas chłodzenia: 2 godziny
Ilość: 5 deserków
Składniki
300g ricotty
30g żelatyna-fixu
100 + 250ml wody
10g erytrolu
100g truskawek
50g malin
garść jagód
1 op. galaretki krystalicznej (77g)
Wykonanie
1. Gotujemy wodę. W 100ml wrzątku rozpuszczamy żelatyna-fix, a w 250g galaretkę krystaliczną. Odstawiamy do lekkiego stężenia.
2. Blendujemy ricottę z erytrolem, truskawkami i wodą z żelatyna-fixem. Rozkładamy masę serową do 5 kubeczków.
3. Układamy na niej maliny i jagody, po czym zalewamy galaretką krystaliczną i wstawiamy do lodówki na min. 2h.
Jak już pewnie wiecie, bardzo lubię mini deserki, a deserek na zimno z ricottą i owocami
to nie tylko jedna z najsmaczniejszych, ale też najładniejszych rzeczy, jaką kiedykolwiek przygotowałam.
Jest nie tylko pyszny i prosty w przygotowaniu, ale też prezentuje się mega apetycznie.
Czy od deseru można chcieć czegoś więcej? :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro