Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 2 desery
Składniki
150g chudego twarogu
100g borówek
30g erytrolu
30g płatków ryżowych
1 szkl. wody
50g malin
150g skyru
100g truskawek
5g płatków migdałowych
Wykonanie
1. Gotujemy płatki ryżowe na wodzie przez ok. 5 min. i odcedzamy. Łączymy je ze zblendowanymi na mus malinami i 10g erytrolu.
2. Blendujemy twaróg z połową borówek i 10g erytrolu. Przekładamy twarożek do 2 kubeczków.
3. Pokrywamy go warstwą malinową i układamy na niej resztę borówek.
4. Blendujemy skyr z truskawkami i resztą erytrolu. Polewamy cały deser powstałym sosem i posypujemy płatkami migdałów.
Wiosna za oknem, więc naszła mnie ochota na kolorowy deser z twarogiem i płatkami ryżowymi.
Poza sporą porcją witamin zawiera też pokaźną ilość białka, więc jest naprawdę pożywny.
Można więc za jednym zamachem zjeść coś pysznego i sycącego,
dlatego taki pomysł spodoba się szczególnie osobom na redukcji (i nie tylko) :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro