Czas przygotowania: 10 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 2 desery

 

 

Składniki

 

150g chudego twarogu

100g borówek

30g erytrolu

30g płatków ryżowych

1 szkl. wody

50g malin

150g skyru

100g truskawek

5g płatków migdałowych

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy płatki ryżowe na wodzie przez ok. 5 min. i odcedzamy. Łączymy je ze zblendowanymi na mus malinami i 10g erytrolu.

2. Blendujemy twaróg z połową borówek i 10g erytrolu. Przekładamy twarożek do 2 kubeczków.

3. Pokrywamy go warstwą malinową i układamy na niej resztę borówek.

4. Blendujemy skyr z truskawkami i resztą erytrolu. Polewamy cały deser powstałym sosem i posypujemy płatkami migdałów.

Wiosna za oknem, więc naszła mnie ochota na kolorowy deser z twarogiem i płatkami ryżowymi.

Poza sporą porcją witamin zawiera też pokaźną ilość białka, więc jest naprawdę pożywny.
Można więc za jednym zamachem zjeść coś pysznego i sycącego,
dlatego taki pomysł spodoba się szczególnie osobom na redukcji (i nie tylko) :)

18/04/2022

Deser z twarogiem i płatkami ryżowymi

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro