Czas przygotowania: 20 minut
Czas chłodzenia: 1 godzina
Ilość: 2 porcje
Składniki
50g tapioki
100g mleka (u mnie 0,5%)
15g erytrolu
100g malin (mogą być mrożone)
30g wody
5g mąki ziemniaczanej
5g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Zalewamy tapiokę wodą na 1h, po czym dokładnie ją płuczemy.
2. Gotujemy ją z mlekiem, wiórkami i 10g erytrolu aż do wchłonięcia płynu (ok. 10 min.). Odstawiamy na bok.
3. W drugim garnuszku gotujemy owoce z wodą i resztą erytrolu. Dodajemy mąkę ziemniaczaną i gotujemy do zgęstnienia (5 min.).
4. Przekładamy do pucharków tapiokę na przemian z malinami.
5. Chłodzimy deser przez 1h.
To było moje drugie podejście do tapioki. Za pierwszym razem coś poszło nie tak i wyszła mi bezpłciowa papka... Tym razem, deser z tapioki z malin naprawdę mi się udał, dlatego z czystym sumieniem mogę się nim pochwalić!
Przy jego przygotowaniu będziecie się musieli trochę ubrudzić, ale efekt końcowy jest wart poświęcenia!
Dodatkowo, deser jest idealny dla alergików :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro