Czas przygotowania: 10 minut
Czas chłodzenia: 30 + 60 minut
Ilość: 2 deserki
Składniki
Warstwa truskawkowa: Warstwa pistacjowa:
250g ricotty 40g obranych pistacji
150g truskawek 75g skyru
10g żelatyny 5g żelatyny
30ml wrzątku 20ml wrzątku
20g erytrolu 10g erytrolu
Wykonanie
1. Blendujemy ricottę z truskawkami, erytorlem i żelatyną rozpuszczoną we wrzątku.
2. Przekładamy masę do 2 szklanek i odstawiamy do schłodzenia na 30 min.
3. Blendujemy zmielone na mąkę pistacje ze skyrem, erytrolem i żelatyną rozpuszczoną we wrzątku.
4. Wykładamy masę pistacjową na warstwę truskawkową.
5. Wstawiamy całość do lodówki na 1h.
Robi się (w końcu) coraz cieplej, więc sezon na zimne słodkości uważam za rozpoczęty!
Możecie być jednak pewni, że deser truskawkowo-pistacjowy posmakuje Wam nawet w chłodne dni.
Takie połączenie smaków jest nie tylko pyszne, ale też świetnie się prezentuje,
więc z ręku na sercu mogę Wam powiedzieć, że warto było oskubać pół worka pistacji :P
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro