Czas przygotowania: 10 minut

Czas namaczania: 2 godziny

Ilość: 2 porcje

 

 

Składniki

 

100g mleczka kokosowego

10g nasion chia

20g mleka (u mnie 0,5%)

150g ananasa (u mnie świeży)

10g chipsów kokosowych (mogą też być wiórki)

 

 

Wykonanie

 

1. Łączymy mleczko kokosowe z nasionami chia i dostawiamy na 2h do napęcznienia ziaren.*

2. Mieszamy masę z mlekiem i rozkładamy do 2 małych naczyń.

3. Blendujemy ananasa, wykładamy go na białą masę i posypujemy chipsami kokosowymi.**

 

*Ja zazwyczaj wkładam mleczko z ziarnami do lodówki na całą noc.

** Deserek najlepiej smakuje schłodzony :)

Deserki to coś, co naprawdę lubię :) Cieszę się więc, że deser piña colada z nasionami chia jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy. To dlatego, że nasiona chia mają więcej kwasów omega-3 niż łosoś!

Dodatkowo, ananas ma właściwości przeciwbólowe i zwiera pierwiastki odpowiadające za kondycję naszych kości.

I jak tu nie spróbować, skoro to samo zdrowie? :)

20/03/2020

Deser piña colada z nasionami chia

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro