Czas przygotowania: 10 minut
Czas namaczania: 2 godziny
Ilość: 2 porcje
Składniki
100g mleczka kokosowego
10g nasion chia
20g mleka (u mnie 0,5%)
150g ananasa (u mnie świeży)
10g chipsów kokosowych (mogą też być wiórki)
Wykonanie
1. Łączymy mleczko kokosowe z nasionami chia i dostawiamy na 2h do napęcznienia ziaren.*
2. Mieszamy masę z mlekiem i rozkładamy do 2 małych naczyń.
3. Blendujemy ananasa, wykładamy go na białą masę i posypujemy chipsami kokosowymi.**
*Ja zazwyczaj wkładam mleczko z ziarnami do lodówki na całą noc.
** Deserek najlepiej smakuje schłodzony :)
Deserki to coś, co naprawdę lubię :) Cieszę się więc, że deser piña colada z nasionami chia jest nie tylko smaczny, ale też zdrowy. To dlatego, że nasiona chia mają więcej kwasów omega-3 niż łosoś!
Dodatkowo, ananas ma właściwości przeciwbólowe i zwiera pierwiastki odpowiadające za kondycję naszych kości.
I jak tu nie spróbować, skoro to samo zdrowie? :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro