Czas przygotowania: 10 minut

Ilość: 2 desery

 

 

Składniki

 

1 op. naturalnego tofu (180g)

40g mleka

5g kakao

20g erytrolu

150g truskawek

1 mały banan (ok. 90g)

20g orzechów ziemnych

 

 

Wykonanie

 

1. Blendujemy tofu z mlekiem i erytrolem. Dzielimy masę na 2 części i do jednej z nich dodajemy kakao.

2. Blendujemy truskawki z bananem.

3. Miażdżymy orzechy tłuczkiem.

4. Na dno dno pucharków wlewamy masę owocową, a na niej układamy na przemian po 3 łyżeczki jasnej i ciemnej masy.

5. Gdy masa się skończy, posypujemy całość orzechami i wstawiamy do lodówki na min. 1h.

Do tego deseru zabierałam się od dłuższego czasu, bo nie jestem wielką fanką tofu.
Po raz kolejny przekonałam się, że wszystko zależy od właściwego przepisu,
dzięki któremu nawet nielubiane przez nas składniki staną się dla nas znośne, a nawet smaczne.
Poznajcie
deser owocowy z tofu - prosty, szybki, no i pełen białka :)

06/05/2020

Deser owocowy z tofu

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro