Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Czas chłodzenia: 3 godziny
Ilość: 2 desery
Składniki
400g mleka (u mnie 0,5%)
1 op. budyniu czekoladowe bez cukru (45g)
15g erytrolu
20g masła orzechowego
150g truskawek
50g malin
50g borówek
10g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Podgrzewamy 300g mleka z erytrolem.
2. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy rozpuszczony w reszcie mleka i energicznie mieszamy do zgęstnienia.
3. Na dnie 2 pucharków układamy po 1/2 masy budyniowej, przykrywamy to zblendowanymi truskawkami i resztą budyniu.
4. Dekorujemy desery malinami, borówkami i wiórkami kokosowymi.
5. Wstawiamy desery do lodówki na min. 2h przed podaniem.
Pogoda za oknem prawdziwie letnia, więc to dobry moment na deser budyniowo-owocowy.
Nie ma nic lepszego w upalny dzień, niż zimny deser na bazie sezonowych owoców!
Jego przygotowanie nie sprawi Wam problemów,
a ten smak na pewno wywoła uśmiech na Waszych twarzach :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro