Czas przygotowania: 5 minut

Czas gotowania: 10 minut

Czas chłodzenia: 3 godziny

Ilość: 2 desery

 

 

Składniki

 

400g mleka (u mnie 0,5%)

1 op. budyniu czekoladowe bez cukru (45g)

15g erytrolu

20g masła orzechowego

150g truskawek

50g malin

50g borówek

10g wiórków kokosowych

 

Wykonanie

 

1. Podgrzewamy 300g mleka z erytrolem.

2. Gdy płyn zacznie wrzeć, wlewamy do niego proszek budyniowy rozpuszczony w reszcie mleka i energicznie mieszamy do zgęstnienia.

3. Na dnie 2 pucharków układamy po 1/2 masy budyniowej, przykrywamy to zblendowanymi truskawkami i resztą budyniu.

4. Dekorujemy desery malinami, borówkami i wiórkami kokosowymi.

5. Wstawiamy desery do lodówki na min. 2h przed podaniem.

Pogoda za oknem prawdziwie letnia, więc to dobry moment na deser budyniowo-owocowy.

Nie ma nic lepszego w upalny dzień, niż zimny deser na bazie sezonowych owoców!

Jego przygotowanie nie sprawi Wam problemów,
a ten smak na pewno wywoła uśmiech na Waszych twarzach :)

08/06/2023

Deser budyniowo-owocowy

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro