Czas przygotowania: 15 minut
Czas gotowania: 10 minut
Ilość: 2 deserki
Składniki
80g płatków ryżowych błyskawicznych
320g mleka (u mnie 0,5%)
10g wiórków kokosowych
10g erytrolu
4 kostki gorzkiej czekolady (20g)
Wykonanie
1. Gotujemy płatki w 300g mleka z erytrolem i wiórkami kokosowymi. Mieszamy, aż do odparowania płynu (ok. 10 min.).
2. Przekładamy ryż do kubeczków.
3. W rondelku rozpuszczamy czekoladę z resztą mleka i polewamy nią deserki.
4. Chłodzimy przed podaniem.*
*O ile wystarczy nam silnej woli :P
Ten deser chodził za mną od jakiegoś czasu, ale w końcu go przetestowałam!
A mowa o deserze bounty z czekoladą.
Świetnie sprawdzi się jako deser, ale również jako słodkie śniadanie. Najlepiej smakuje schłodzony, ale bądźcie pewni, że wbrew zaleceniom, nie spędzi ani chwili w lodówce, bo zjecie go jeszcze na ciepło :P
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro