Czas przygotowania: 15 minut

Czas gotowania: 10 minut

Ilość: 2 deserki

 

 

Składniki

 

80g płatków ryżowych błyskawicznych

320g mleka (u mnie 0,5%)

10g wiórków kokosowych

10g erytrolu

4 kostki gorzkiej czekolady (20g)

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy płatki w 300g mleka z erytrolem i wiórkami kokosowymi. Mieszamy, aż do odparowania płynu (ok. 10 min.).

2. Przekładamy ryż do kubeczków.

3. W rondelku rozpuszczamy czekoladę z resztą mleka i polewamy nią deserki.

4. Chłodzimy przed podaniem.*

 

*O ile wystarczy nam silnej woli :P

Ten deser chodził za mną od jakiegoś czasu, ale w końcu go przetestowałam!

A mowa o deserze bounty z czekoladą.
Świetnie sprawdzi się jako deser, ale również jako słodkie śniadanie.
Najlepiej smakuje schłodzony, ale bądźcie pewni, że wbrew zaleceniom, nie spędzi ani chwili w lodówce, bo zjecie go jeszcze na ciepło :P

25/03/2020

Deser bounty z czekoladą

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro