Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 2 porcje (1 porcja wystarczy na 2-3 kanapki)
Składniki
1 średnie awokado (ok. 160g)
sól
2 łyżeczki soku z cytryny/limonki
1 ząbek czosnku
Wykonanie
1. Przeciskamy czosnek przez praskę.
2. Rozgniatamy awokado widelcem i mieszamy z sokiem z cytryny (aby awokado nie ściemniało).
3. Dodajemy czosnek i sól do smaku.
4. Wcinamy z waflami ryżowymi/chlebem na zakwasie/nachosami (u mnie koniecznie w towarzystwie pomidora i czerwonej cebulki).*
*Jeśli chcecie odłożyć część pasty na później, najlepiej szczelnie zakryć miseczkę folią, aby pasta nie ściemniała.
Bardzo lubię ciepłe przekąski, ale czasem zwyczajnie nie mam czasu na ich przygotowywanie. Wtedy sięgam
po sprawdzone przepisy na smarowidła kanapkowe. Jednym z nich jest przepis na czosnkową pastę guacamole. Do jej wykonania potrzebuję tylko 5 min. i 4 składników, więc w sam raz dla zaganianego człowieka:)
Do podstawowego przepisu na guacamole dodaję czosnek, dzięki czemu pasta jest jeszcze lepsza!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro