Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 20 minut
Ilość: 2 suflety
Składniki
2 jajka
100g ricotty
20g czekolady
15g erytrolu
Wykonanie
1. Roztapiamy czekoladę z erytrolem w kąpieli wodnej. Odstawiamy do przestudzenia.
2. Nastawiamy piekarnik na 170°C (grzanie góra-dół).
3. Oddzielamy białka od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę.
4. Miksujemy żółtka z ricottą i masą czekoladową.
5. Do masy dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy całość łyżką.
6. Przekładamy masę do 2 kokilek i pieczemy przez 30 min.*
*Po wyjęciu z piekarnika suflety trochę opadną, ale tak ma być:)
Czas na (prawie) dietetyczny deser :)
Chociaż słowo "prawie" jest tu jednak nie na miejscu: ricotta i jajka mają w sobie sporo białka,
a o gorzkiej czekoladzie powszechnie wiadomo, że zawiera zdrowe tluszcze.
Czekoladowy suflet z ricotty będzie więc dietetyczny, a to tego bajecznie pyszny!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro