Czas przygotowania: 15 minut

Czas chłodzenia: 4 godziny

Ilość: tortownica o średnicy 18 cm (8 kawałków)

 

 

Składniki

 

450g twarogu sernikowego (u mnie President)

150g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

30g ciemnego kakao

80g erytrolu (najlepiej zmielony na puder)

45g wrzątku

15g żelatyny

80g malin

5 kostek mlecznej czekolady

 

 

Wykonanie

 

1. Rozpuszczamy żelatynę w wodzie i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia.

2. Miksujemy na gładką masę twaróg, jogurt, kakao i erytrol. Dodajemy żelatynę.

3. Przekładamy masę do tortownicy. Na wierzchu sernika układamy maliny i wstawiamy go do lodówki na 4h.

4. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy nią sernik.

Pogoda za oknem coraz ładniejsza, więc czas rozpocząć sezon zimnych deserów bez pieczenia!

Na dzisiaj polecam Wam czekoladowy sernik na zimno.

Do jego przygotowania będziecie potrzebowali dosłownie kilku składników, a efekt będzie rewelacyjny:)

Koniecznie pamiętajcie o malinach, bo świetnie komponują się ze słodką czekoladą.

18/05/2020

Czekoladowy sernik na zimno

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro