Czas przygotowania: 10 minut

Ilość: 2 serniczki

 

 

Składniki

 

190g malin

250g twarogu sernikowego (koniecznie w temperaturze pokojowej)

20g erytrolu

50g gorzkiej czekolady

 

 

Wykonanie

 

1. Wkładamy pokruszoną czekoladę do szklanki i rozpuszczamy w mikrofalówce.

2. Układamy połowę malin na dnie naczynek.

3. Mieszamy ser z ertyrolem startym na puder.

4. Powoli dodajemy łyżką ser do czekolady, wylewamy masę na maliny i przykrywamy pozostałymi malinami.

5. Chłodzimy min. 3h przed podaniem.

W sezonie letnim zdecydowanie stawiam na zimne desery i staram się ograniczyć czas spędzony
na pieczeniu/gotowaniu. Właśnie dlatego przygotowałam
czekoladowe serniczki na zimno.

Ich zrobienie zajęło mi dosłownie 10 minut, więc bez problemu można przygotować je "na szybko".

Dodatkowo, maliny przełamują słodki smak czekolady, więc jest to połączenie, które zdecydowanie mi się podoba :)

11/07/2020

Czekoladowy serniczek na zimno

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro