Czas przygotowania: 10 minut
Ilość: 2 serniczki
Składniki
190g malin
250g twarogu sernikowego (koniecznie w temperaturze pokojowej)
20g erytrolu
50g gorzkiej czekolady
Wykonanie
1. Wkładamy pokruszoną czekoladę do szklanki i rozpuszczamy w mikrofalówce.
2. Układamy połowę malin na dnie naczynek.
3. Mieszamy ser z ertyrolem startym na puder.
4. Powoli dodajemy łyżką ser do czekolady, wylewamy masę na maliny i przykrywamy pozostałymi malinami.
5. Chłodzimy min. 3h przed podaniem.
W sezonie letnim zdecydowanie stawiam na zimne desery i staram się ograniczyć czas spędzony
na pieczeniu/gotowaniu. Właśnie dlatego przygotowałam czekoladowe serniczki na zimno.
Ich zrobienie zajęło mi dosłownie 10 minut, więc bez problemu można przygotować je "na szybko".
Dodatkowo, maliny przełamują słodki smak czekolady, więc jest to połączenie, które zdecydowanie mi się podoba :)
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro