Czas przygotowania: 5 minut
Ilość: 2 deserki
Składniki
100g aquafaby
40g mlecznej czekolady bez cukru
10g pistacji
Wykonanie
1. Rozpuszczamy czekoladę w mikrofalówce/kąpieli wodnej i studzimy.
2. Ubijamy schłodzona aquafabę na sztywną pianę.
3. Delikatnie mieszamy łyżką pianę z czekoladą.
4. Posypujemy mus pistacjami rozgniecionymi tłuczkiem.
Gdy tylko dowiedziałam się, że wodę po ciecierzycy z puszki można z powodzeniem wykorzystać w kuchni, od razu wiedziałam, że muszę to sprawdzić! W ramach testów przygotowałam czekoladowy mus z aquafaby.
Nie sądziłam, że cokolwiek może zastąpić pianę z kurzych białek, ale okazało się, że jest to jak najbardziej możliwe :)
Dzięki temu powstał deser prosty i smaczny, który przygotowałam w 5 minut!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro