Czas przygotowania: 5 minut

Ilość: 2 deserki

 

 

Składniki

 

100g aquafaby

40g mlecznej czekolady bez cukru

10g pistacji

 

Wykonanie

 

1. Rozpuszczamy czekoladę w mikrofalówce/kąpieli wodnej i studzimy.

2. Ubijamy schłodzona aquafabę na sztywną pianę.

3. Delikatnie mieszamy łyżką pianę z czekoladą.

4. Posypujemy mus pistacjami rozgniecionymi tłuczkiem.

Gdy tylko dowiedziałam się, że wodę po ciecierzycy z puszki można z powodzeniem wykorzystać w kuchni, od razu wiedziałam, że muszę to sprawdzić! W ramach testów przygotowałam czekoladowy mus z aquafaby.

Nie sądziłam, że cokolwiek może zastąpić pianę z kurzych białek, ale okazało się, że jest to jak najbardziej możliwe :)

Dzięki temu powstał deser prosty i smaczny, który przygotowałam w 5 minut!

15/10/2020

Czekoladowy mus z aquafaby

Domyślna treść artykułu.


W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro