Czas przygotowania: 3 minuty
Czas gotowania: 20 minut
Ilość: 3 deserki
Składniki
60g tapioki
1 puszka (ok. 260g) mleka kokosowego light (bez śmietanki z wierzchu)
140g mleka (u mnie 0,5%)
kilka kropel esencji waniliowej
10g erytrolu
20g gorzkiej czekolady
15g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Zagotowujemy obydwa mleka z dodatkiem esencji waniliowej, erytrolu i połowy wiórków. Dodajemy tapiokę i zmniejszamy ogień.
2. Gotujemy całość (często mieszając) do momentu, aż kuleczki tapioki staną się przeźroczyste (ok. 20 min.).
3. Chwilę przed końcem gotowania dodajemy kawałki czekolady energicznie mieszając.
4. Przekładamy deser do pucharków i posypujemy go pozostałymi wiórkami kokosowymi.
Są takie smaki, które idealnie do siebie pasują...
Świetnym przykładem takiego zgranego duetu jest czekolada i kokos.
Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu uwielbiam takie połączenie, dlatego pokochałam
czekoladowo-kokosowy deser z tapioki od pierwszego wejrzenia!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro