Czas przygotowania: 10 minut

Czas gotowania: 5 minut

Ilość: 3 porcje

 

 

Składniki

 

150g mąki ryżowej

120 g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)

2 jajka

15g kakao

15g erytrolu

100g chudego twarogu

50g skyru

5g wiórków kokosowych

 

 

Wykonanie

 

1. Gotujemy w garnku ok. 1l wody.

2. Miksujemy mąkę, jogurt, jajka, kakao i erytrol do uzyskania dość gęstej masy.

3. W międzyczasie, blendujemy na gładką masę twaróg ze skyrem i wiórkami.

4. Gdy woda zacznie wrzeć, wykładamy na nią kluseczki - po 1 łyżeczce na 1 kluseczkę.

5. Zmniejszamy ogień. Gotujemy kluski do wypłynięcia (ok. 5 min.)

6. Odcedzone kluseczki dzielimy na porcje i podajemy z serową masą kokosową.

21/02/2020

Czekoladowe kluski kładzione (bezglutenowe)

Bardzo lubię słodkie obiady, dlatego czekoladowe kluski kładzione
są jednym z moich bezmięsnych faworytów.

Dzięki masie serowej, dostarczymy sobie sporej porcji białka, więc ten lekki, ale bardzo pożywny
obiad jest smacznym dowodem na to, że spokojnie można się najeść bez mięsa:)

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro