Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 5 minut
Ilość: 3 porcje
Składniki
150g mąki ryżowej
120 g gęstego jogurtu wysokobiałkowego (u mnie Maluta)
2 jajka
15g kakao
15g erytrolu
100g chudego twarogu
50g skyru
5g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Gotujemy w garnku ok. 1l wody.
2. Miksujemy mąkę, jogurt, jajka, kakao i erytrol do uzyskania dość gęstej masy.
3. W międzyczasie, blendujemy na gładką masę twaróg ze skyrem i wiórkami.
4. Gdy woda zacznie wrzeć, wykładamy na nią kluseczki - po 1 łyżeczce na 1 kluseczkę.
5. Zmniejszamy ogień. Gotujemy kluski do wypłynięcia (ok. 5 min.)
6. Odcedzone kluseczki dzielimy na porcje i podajemy z serową masą kokosową.
Bardzo lubię słodkie obiady, dlatego czekoladowe kluski kładzione
są jednym z moich bezmięsnych faworytów.
Dzięki masie serowej, dostarczymy sobie sporej porcji białka, więc ten lekki, ale bardzo pożywny
obiad jest smacznym dowodem na to, że spokojnie można się najeść bez mięsa:)
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro