Czas przygotowania: 5 minut

Czas pieczenia: 25 minut

Ilość: 1 omlet

 

 

Składniki

 

40g mąki orkiszowej

100g mleka (u mnie 0,5%)

2 jajka

5g kakao

5g erytrolu

80g drylowanych czereśni

 

 

 

Wykonanie

 

1. Nastawiamy piekarnik na 220°C (grzanie góra-dół).

2. Ubijamy krótko jajka z mąką, mlekiem, kakao i erytrolem. Wylewamy ciasto do żaroodpornej formy.

3. Na ciasto kładziemy pokrojone na połówki czereśnie.

4. Pieczemy omlet przez 20 min.

14/03/2020

Czekoladowe dutch baby z czereśniami

Kiedy pierwszy raz spróbowałam pieczonego omleta,
wiedziałam, że na pewno jeszcze nieraz spróbuję jego różnych wairacji.
Tym razem postawiłam na
czekoladowe dutch baby z czereśniami.
Jest pyszne i sycące, więc w weekendowy leniwy poranek sprawdzi sie w sam raz!

Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro