Czas przygotowania: 5 minut
Czas pieczenia: 25 minut
Ilość: 1 omlet
Składniki
40g mąki orkiszowej
100g mleka (u mnie 0,5%)
2 jajka
5g kakao
5g erytrolu
80g drylowanych czereśni
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 220°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy krótko jajka z mąką, mlekiem, kakao i erytrolem. Wylewamy ciasto do żaroodpornej formy.
3. Na ciasto kładziemy pokrojone na połówki czereśnie.
4. Pieczemy omlet przez 20 min.
Kiedy pierwszy raz spróbowałam pieczonego omleta,
wiedziałam, że na pewno jeszcze nieraz spróbuję jego różnych wairacji.
Tym razem postawiłam na czekoladowe dutch baby z czereśniami.
Jest pyszne i sycące, więc w weekendowy leniwy poranek sprawdzi sie w sam raz!
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro