Czas przygotowania: 10 minut
Czas pieczenia: 45 minut
Ilość: 8 kawałków (użyłam foremki 20 x 15 cm)
Składniki
4 jajka
45g erytrolu
10g kakao
1 łyżeczka proszku do pieczenia
50g skyru
150g proteinowego serka waniliowego (u mnie Valio)
80g mąki pszennej
80g mąki kukurydzianej
100g borówek
5g wiórków kokosowych
Wykonanie
1. Nastawiamy piekarnik na 180°C (grzanie góra-dół).
2. Ubijamy jajka na puszystą masę, po czym na mniejszych obrotach miksera dodajemy erytrol, kakao i proszek do pieczenia.
3. Następnie łączymy ciasto z obiema mąkami, skyrem i serkiem waniliowym.
4. Przelewamy powstałą masę do lekko natłuszczonej foremki, układamy na wierzchu borówki i posypujemy całość wiórkami.
5. Pieczemy brownie przez ok. 45 min. i studzimy w lekko uchylonym piekarniku.
Redukcja zakończona, więc można zaszaleć z "małobiałkowym" ciachem do kawy :)
Na pierwszy ogień poszło czekoladowe ciasto z borówkami - banalnie proste, ale meeega smaczne!
Pomimo braku tłuszczu jest przyjemnie wilgotne, a borówkowo-kokosowy wierzch robi robotę.
Sprawdźcie sami!
Domyślna treść artykułu.
W każdym nowo utworzonym artykule pokaże się wpisany tutaj tekst. Wpisz więc tutaj domyślną treść nowego artykułu lub instrukcję dodawania nowego artykułu dla swojego klienta.
Proste i pyszne przepisy z wyliczonym makro